Shopify Resultaten: Black Friday & Cyber Monday

Gedurende het winkelweekend van Black Friday Cyber ​​Monday (BFCM) van 24 tot en met 26 november verdienden Shopify store eigenaren samen meer dan $ 1,5 miljard USD aan omzet.


Op het hoogtepunt genereerden Shopify store eigenaren meer dan $ 37 miljoen USD aan omzet per uur en $870.000 USD per minuut tijdens het Black Friday & Cyber Monday weekend. 

Mobiel vs Desktop 

Mobiel winkelen is tegenwoordig al populairder in vergelijking met winkelen via desktop. Maar liefst 66% van de verkopen via Shopify gebeurden met mobiel tijdens BFCM versus 34% op desktop.   Shopify store eigenaren beschikten over de tools om de websites te optimaliseren voor mobiele apparaten met responsieve thema's en meerdere mobielvriendelijke betalingsopties. Shopify Pay, Apple Pay en Google Pay stroomlijnen allemaal het betaalproces, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​aankoop op elk apparaat te doen. Retailers zoals Victoria Emerson hebben 4x meer conversies behaald tijdens Black Friday & Cyber Monday weekend dankzij Shopify Pay. 

De meest effectieve advertentiekanalen

Tijdens het Black Friday & Cyber Monday weekend is er gekeken naar welke verkeersbronnen het meest effectief waren. Hoewel deze kanalen niet altijd direct verantwoordelijk waren voor de meeste bestellingen, suggereert data dat ze belangrijke bronnen zijn voor winkeleigenaren om getarget verkeer naar de website te trekken.  E-mailmarketing biedt een directe verbinding met bestaande klanten en geïnteresseerde abonnees, maar verkopers willen de rest van het jaar ook contact houden met klanten en waarde bieden via e-mail. Zoals je zelf waarschijnlijk ook al hebt gemerkt in je inbox, stromen de emails met Black Friday Deals binnen in de periode van Black Friday & Cyber Monday weekend.

Shopping Piekuren 

Dit jaar volgde Shopify ook de bestellingen op Black Friday en Cyber ​​Monday en zagen ze dat er om 12 en 21 uur een sterke stijging van de bestellingen te zien was. Zowel Black Friday als Cyber ​​Monday zien een flinke opleving van het verkeer rond het middaguur, waarbij Cyber ​​Monday ’s avonds zijn hoogtepunt bereikte, mogelijk als gevolg van promotie en deals voor dit-is-je-laatste-kans aanbiedingen. 

Tijdens je Black Friday & Cyber Monday campagnes zijn deze tijden belangrijk om in gedachten te houden bij het plannen. Zorg dat je genoeg personeel beschikbaar hebt voor ondersteuning of orderafhandeling en voor kanalen zoals livechat om vragen van klanten te beantwoorden of gewoon beschikbaar te zijn in het geval er zich problemen voordoen. 

Wanneer steeg de verkoop? 

Black Friday als Cyber ​​Monday zijn de meest tijdsgevoelige deals van het jaar en daarom is het ook geen verassing dat de verkoop slechts enkele dagen voordat het shoppingweekend begon, escaleerde. 

Voor verkopers is de tijd om de winkel, aanbiedingen, campagnes en verzendprocessen voor te bereiden vaak eerder dan je denkt. Hoewel er altijd ruimte is om te improviseren, steeg de verkoop al op maandag 19 november en 22 november tijdens Thanksgiving in de Verenigde Staten.

Data verkregen van: https://www.shopify.com/blog/black-friday-cyber-monday-2018